Az első 12 hét

Hogy mi minden történt Zion életének első 12 hetében, azt teljességre törekedve csak oly hosszasan lehetne összefoglalni, hogy a legelvetemültebb barátomnak, vagy baba-sztori rajongónak sem lenne türelme végigolvasni, és eleve nem lenne időm leírni, de azért pár gyöngyszemet már igencsak szeretnék megosztani.

Az egyébként egysíkú hétköznapok közben fogyhatatlan lelkesedéssel gyűjtögetjük Zion első élményeit. Ezen a héten például a Budapesttel való ismerkedés volt terítéken, először jártunk a Budai várban egy a Vérmezőről indult spontán séta keretében, majd pár nappal később ismét arrafelé vettük az irányt, amikor Zionnak annyira nem esett jól a dugóban való végtelen zötykölődés a buszon, hogy oly határozottan adott hangot nemtetszésének, hogy úgy döntöttem engedek neki. És a dugóban való ingerült zötykölődés helyett egy kellemes sétát tettünk a váron át. Hála ennek az igényeit oly határozottan kifejező fiatalembernek 🙂 A Budai vár mellett ellátogattunk a Parlamenthez is, amikor épp lekéstünk egy táncórát. De megvolt az első hivatalos tánc óránk is, ahol dél-indiai tánccal ismerkedtünk hordozókendőben. Nem hivatalosan már természetesen hetekkel ezelőtt átestünk a táncos tűzkeresztségen, rendszeresen “ropjuk” a környező parkok puha pázsitján. 🙂

Pár hete megvolt az első étterem látogatásunk és egyben éttermi szopizásunk, ami olyannyira jól sikerült, hogy azóta minden héten ellátogatunk (legalább) egy vendéglátó egységbe, ami jellemzően étterem, de nem rég úgy esett, hogy egy hirtelen jött cici- és kávéigény a Castro Bistroba vezetett minket, szóval kijelenthetjük, hogy megvolt az első közös kocsmázásunk.

Ha már alapvetően felnőtt tevékenységekről szólok, csak nem bírom kihagyni, hogy a kalandos életű Zion bizony-bizony már élete első szexshop látogatásán is túl van. Igaz, hogy a 18 éven felettiekre tartozó látnivaló ellen az élet e zsenge szakaszában még csak kifejlődőben lévő éleslátás mellett alvással is védekezett 🙂

Jártunk már játszótéren, ahol oly nagy örömmel fedeztem fel, hogy semmi akadálya annak, hogy engedjek a hintázás szenvedélyének miközben Zion a hordozókendőben szendereg.

Mivel a legjobb pillanatokat képtelen vagyok megörökíteni, nem mindig találok a szöveghez illő fotókat. Ez van 🙂

Többször is jártunk már a természetben, és a séta mellett természetesen szopizási és peluscserélési élményeket is gyűjtögettünk. Igen, cseréltünk már pelust egy jobb napokat is látott fa asztalon a Normafán és egy napos domboldalon a Gellért hegyen.

Megvolt az első hosszabb autóutunk Miskolcra, ahol sírtunk, nevettünk, énekeltünk és persze autópályamenti parkolóban szopiztunk. És ezen az úton esett meg, hogy bizony még egy esküvőbe is eljutottunk, ahol én voltam az egyik tanú, és ahol a kicsinyke falu anyakönyvvezetője jelesre vizsgázott rugalmasságból, amikor mosolyogva hozta oda nekem az aláírandó nyilatkozatot, miközben (a változatosság kedvéért) szoptattam Ziont a vendégek soraiban.

Az esküvő nem az egyetlen szertatás volt Zion élete első 12 hetében. Az őszi napforduló napján ugyanis amolyan keresztelő és mégsem keresztelő rituálét tartottunk Zion tiszteletére.

Egy drága barátnőm vezette a mesébe illő szertartást, ahol meghívtuk a természet erőit, hogy kísérjék el e kis embert az előtte álló úton és segítsenek engem anyaként, valamint a választott keresztszülőket, hogy teljesíteni tudjuk a szülői/keresztszülői fogadalmunkat, melyet a rituálé keretében tettünk Zion felé. És mindenki mondott egy áldást, amelyet virágszirmok kíséretében hintett e drága Gyermekre, aki a nap végén megfürdött a virágszirmokban.<3 Most is beleborzongok ha a rituáléra gondolok, ahol nem mellesleg most először esett meg, hogy a szüleim találkoztak szeretett táncos közösségemmel.

A rituálé zárásaként Deva Premallal a háttérben énekeltük el közösen az Ohm Namo Bhagavate c. mantrát. És ekkor ragadott magával az érzés, hogy mennyire szeretnék is elmenni a Deva Premal koncertre ami épp arra a napra esik amikor Zion betölti a 12 hetet. Nos… tegnap el is mentünk Zion élete első koncertjére. Mesés volt, a Gyermek  igazán szép energiákban fürdőzve szendergett és szopizott tegnap:-)

Share this...
Share on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *