Friss, mentás paradicsom chutney

Még valamikor az utam elején, Aurovilleben kerültem az indiai chutneyk bűvöletébe. Azót készülök írni egy bejegyzést Dél-India mesés chutney-jairól. De most kóstoltam valamit északon, amit azonnal szeretnék megosztani.  Már csak azért is, mert nem csak finom, de ideális hűsítő is a nyári melegben. És a hozzávalók bárhol elérhetőek.

Hozzávalók:

  • 4-5 darab szép, érett paradicsom
  • kb ugyanennyi lilahagyma
  • friss gyömbér (4-5 darab paradicsomhoz kb egy ujjnyi)
  • 1 nagy csokor friss menta
  • 1 csipet só
  • a kívánt sűrűséghez szükséges víz
  • 5 db friss zöld chili (az indiai ízlésvilág szerint. otthon érdemes lehet ennél kevesebbel próbálkozni elsőre)
  • és egy csipet ajwain – nos ez az a hozzávaló amihe lehet, hogy szükséges egy kis kutatómunka, de a chutney minden bizonnyal enélkül i sélvezhető

A megtisztított, nagyobb darabokra vágott hozzávalókat blenderbe tesszük, a blendert bekapcsoljuk, várunk és kóstolunk 🙂

Share this...
Share on Facebook
Facebook

4 Comments on “Friss, mentás paradicsom chutney”

    1. 🙂 Örülök, ha hozzájárulhatok az üdítő nyári íz-élményekhez. Azóta oly sok variációban elkészült egyébként, paradicsom nélkül is kellemes. És itt a mindennapi lencse és natúr rizs tökéletes kiegészítője 😉

    1. Wow, de jó vagy. Nem tudtam, hogy az Ázsia Bt-nek van weboldala. Szóval ajovanra és mentás paradicsom chutneyra fel! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *