Még valamikor az utam elején, Aurovilleben kerültem az indiai chutneyk bűvöletébe. Azót készülök írni egy bejegyzést Dél-India mesés chutney-jairól. De most kóstoltam valamit északon, amit azonnal szeretnék megosztani. Már csak azért is, mert nem csak finom, de ideális hűsítő is a nyári melegben. És a hozzávalók bárhol elérhetőek.
Hozzávalók:
- 4-5 darab szép, érett paradicsom
- kb ugyanennyi lilahagyma
- friss gyömbér (4-5 darab paradicsomhoz kb egy ujjnyi)
- 1 nagy csokor friss menta
- 1 csipet só
- a kívánt sűrűséghez szükséges víz
- 5 db friss zöld chili (az indiai ízlésvilág szerint. otthon érdemes lehet ennél kevesebbel próbálkozni elsőre)
- és egy csipet ajwain – nos ez az a hozzávaló amihe lehet, hogy szükséges egy kis kutatómunka, de a chutney minden bizonnyal enélkül i sélvezhető
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott hozzávalókat blenderbe tesszük, a blendert bekapcsoljuk, várunk és kóstolunk 🙂
Holnap el is készítem, nagyon guszta! 🙂
🙂 Örülök, ha hozzájárulhatok az üdítő nyári íz-élményekhez. Azóta oly sok variációban elkészült egyébként, paradicsom nélkül is kellemes. És itt a mindennapi lencse és natúr rizs tökéletes kiegészítője 😉
Az ajovant 2 helyen is felleltem:
http://www.joegeszseget.hu/fuszeresz-ajovan-kiralykomeny-10g
és
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrhom/ajwain-mag-trs-1145/1145
Meg is fogom csinálni:)
Wow, de jó vagy. Nem tudtam, hogy az Ázsia Bt-nek van weboldala. Szóval ajovanra és mentás paradicsom chutneyra fel! 🙂